Wanneer ben jij de balans helemaal kwijt?

Page content

article content

Wanneer ben jij de balans helemaal kwijt?

 

Thuis stoppen met werken en op het werk stoppen met leven

Ik hoor het veel collega’s en vrienden die net als ik en vele anderen een druk leven hebben vaak zeggen. Dat ze het even kwijt zijn: de balans tussen werk en het leven zelf.
Een nogal schizofrene uitspraak, niet?
Alsof je thuis stopt met werken en op het werk stopt met leven.
Stel je voor. Het zou proper zijn, dat.
“Niemand komt na een dag werken thuis en gaat op de parketvloer liggen tot het bedtijd is en niemand komt op het werk aan en valt daar elke dag opnieuw dood”

Lichtjes uit balans

Persoonlijk ken ik niemand die thuiskomt na een dag werken en op zijn rug op de parketvloer gaat liggen tot het tijd is om te gaan slapen. En ik ken ook niemand die op het werk aankomt en daar elke dag opnieuw doodvalt. De meeste mensen leven gewoon door op het werk en werken gewoon door thuis. Dat onevenwicht waar iedereen het de hele tijd over heeft, bestaat niet. Tenzij je op je werk alleen maar bier drinkt en op tafels danst en thuis alleen maar mails beantwoordt en evaluatiegesprekken organiseert. Dan is er misschien iets lichtjes uit balans.

Spanning en avontuur

Maar goed, stel: het voelt toch aan als een onevenwicht. Het ene weegt te veel door, je hebt het gevoel dat je constant zit te compenseren om de weegschaal toch maar weer langs beide kanten op gelijke hoogte te krijgen. Is dat niet net spannend? Houdt dat je niet juist gaande?

Stel je voor dat iedereen zich voortdurend compleet in evenwicht voelt. Er zou niks gebeuren in de wereld. Het nieuws zou beginnen, de nieuwslezer zou zeggen ‘iedereen was weer totaal in evenwicht vandaag’, we krijgen nog een filmpje te zien van een nieuw welpje dat geboren is in de zoo en het nieuws is weer gedaan. De kranten zouden leeg zijn. Er zou geen volk op café zitten om zijn hart uit te storen bij de barman die hij van toeten noch blazen kent.

“Het nieuws begint, de nieuwslezer zegt ‘iedereen was weer totaal in evenwicht vandaag’, daarna nog een filmpje van een pasgeboren welpje in de zoo en het nieuws is weer gedaan.”

We zouden verdikke snel weer verlangen naar onevenwicht.

Laat het even weten met een reactie hieronder: wanneer ben jij de balans helemaal kwijt?

Comment Section

0 reacties op “Wanneer ben jij de balans helemaal kwijt?

Plaats een reactie

Ghostwriter Geestig
Ik las ooit eens een column. Ik vond die geestig. Ik nam contact op met de schrijfster. Ik vond haar geestig. Zij wou schrijven voor Time to Switch. Ik vond dat geestig. Zij schrijft nu columns voor deze website. Ik vind die geestig. Zij wil liever anoniem blijven. Daarom noem ik haar 'geestig', de ghostwriter!