Omslag Stephanie Calant

Stephanie Calant

"Volg je hart, want dat klopt altijd."

Over Stephanie

Lachen is gezond en lachen om jezelf is helemaal prima.

Daar start het voor mij allemaal mee.


  Het leven is al serieus genoeg, toch?   

 

Humor zorgt voor een band in elk soort relatie, privé of professioneel. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.
Met humor en warmte beschik je over twee ijzersterke ingrediënten van het provocatief coachen. Doe daar nog een schep uitdaging bij en zeg dat de ander iets niet kan of dat dit werkelijk het slechtste idee is dat je ooit hoorde. 


Dat is wat Tim Vanmarcke met mij deed. Zowel in onze partnerrelatie  als in onze professionele relatie.
Boodschappen als: “Op jouw leeftijd lukt jou dat natuurlijk niet" of "Je bent veel te braaf voor de wereld” kunnen hard klinken, maar hielpen me wel vooruit omdat ze vanuit onderliggende warmte en liefde gebracht werden.  In eerste instantie leidden ze tot protest en verzet. Net daarom deden ze iets met me.


Waarschijnlijk denk je hierbij: ‘Ik laat me de les niet spellen" of "Wat denkt hij wel?"
In een provocatief gesprek zou Tim met een warme glimlach en pretlichtjes in zijn ogen meedelen: "Je hebt helemaal gelijk, maar helaas komt het wat zwakjes over.’


Onze allergieën worden op die manier uitvergroot, vaak op een ietwat humoristische manier waardoor we nooit de mens raken, maar het gedrag. Op die manier worden de talenten versterkt.


En, ja het werkte. Ik kon me ontpoppen als persoonlijke assistente & administratieve duizendpoot van Tim voor Time to Switch en als directieassistente van de algemeen directeur voor hogeschool Howest. Hiernaast richtte ik Heartbeats Vzw op, een vzw die mensen met dementie weer in contact brengt met de favoriete muziek uit hun jeugd. Met evenveel passie blijf ik  fervent verder schrijven aan de boekenreeks Emilio & Margaux, een reeks over een eigenwijze, moedige kameleon, geschreven voor alle leeftijden.  


Tim en ik doorbreken zowel op relationeel als op professioneel vlak vastgeroeste patronen.

Stephanie Calant

Mijn motto: "Volg je hart, want dat klopt altijd."

Stephanie is persoonlijk assistente, vertrouwensvolle adviseur en ruggensteun

bij Time to Switch.