Provocatieve coaching Time to Switch

Laat je provocatief coachen!

Ontdek provocatieve coaching met warmte, humor en uitdaging 

om patronen te doorbreken met de glimlach :) en zo je volle potentieel te ontwikkelen

Veel gestelde vragen over provocatieve coaching

 

Coaching kan je zien als een samenspel tussen coach en coachee waar onderlinge communicatie zorgt voor inspiratie en uitlokken van potentieel bij de coachee.

De letterlijke betekenis van 'provocare' is: 'naar voor roepen'.
We lokken met andere woorden gevoelens, gedachten, woorden, gedrag, actie.. uit bij onze coachee.
In tegenstelling tot andere vormen van coaching durven we tijdens het provocatief coachen heel ver gaan bij het inzetten van allerlei middelen om dat doel te bereiken: overdrijving, humor, extreem spiegelen, lachen, confrontatie, absurde oplossingen bieden, zaken in twijfel trekken,...
Het doel heiligt de middelen dus: we staan helemaal achter onze coachee en met veel liefde en betrokkenheid helpen we hem/haar om het doel te bereiken!
Zonder de onderliggende liefde/warmte/betrokkenheid/empathie iemand confronteren en uitdagen is not done.
Het is én blijft coaching: we helpen de ander om zijn haar potentieel naar voor te roepen!

Professionele coaching focust op doelen bereiken, patronen doorbreken, resultaten halen en persoonlijke ontwikkeling vertrekkende vanuit autonomie, zelfsturing en verantwoordelijkheid van de coachee.
Om een zicht te krijgen waarin coaching zich precies onderscheidt van aanverwante dienstverlening hieronder een overzicht:
- Therapie: behandelt klachten, pijn, functionele of emotionele stoornissen bij individuen of in relaties. De focus ligt op het oplossen van problemen die ontstaan zijn in het verleden en de persoon belemmeren in zijn of haar individueel functioneren.
Coaching daarentegen richt zich op persoonlijke en professionele groei die ontstaat vanuit autonomie, verantwoordelijkheid, initiatief en daadkracht van de coachee.
- Consultancy: individuen of organisaties doen beroep op consultants voor hun expertise. Een consultant kan op meerdere gebieden actief zijn, zoals daar zijn strategie consultancy, business consultancy, IT consultancy en juridische consultancy. Belangrijk is dat een consultant professioneel advies geeft, hiermee aangevend dat hij/zij expertise bezit die bij het individu of de organisatie ontbreekt.
Binnen coaching gaan we er van uit dat individuen, teams of organisaties in staat zijn om hun eigen oplossingen te vinden door de meer ondersteunende, onderzoekende en vragende houding van de coach.
- Mentorschap: een mentor is een expert die zijn ervaring, wijsheid en inzicht inzet tijdens de begeleiding. De mentor kan zowel een adviserende als coachende rol aannemen, terwijl bij coaching de nadruk eerder ligt op het bereiken van zelf geformuleerde doelen of passende resultaten in de eigen private of professionele context.
- Opleiding/Training: opleidingen of trainingen richten zich op leerresultaten die door de opleider of trainer vooraf vastgelegd zijn en zijn eerder stapsgewijs of lineair. Bij coaching bepaalt de coachee, het team of de organisatie de doelen en de leerresultaten. Daarnaast is een coachingsproces niet voorspelbaar, eerder circulair, flexibel, creatief en wendbaarder dan een opleidingstraject of een trainingsprogramma.

Om te weten of je (of jouw organisatie) voordelen kan halen uit coaching is het belangrijk dat je volgende zaken in overweging neemt:
- wat wil je (of jouw organisatie) bereiken? Als je daar duidelijkheid over hebt, kan samenwerken met een coach handig zijn om een strategie of werkwijze te ontwikkelen om dat doel gemakkelijker te bereiken.
- omdat coaching samenwerken is kan je je best ook afvragen of je open staat voor feedback, nieuwe inzichten en perspectieven.
- vraag je ook af of je of je organisatie klaar is om het nodige geld, de nodige tijd en energie te investeren in het doorbreken van patronen of het realiseren van verandering.

Wil je weten of je zelf klaar bent voor coaching?
Doe de test

De redenen waarom mensen een coach zoeken kunnen heel divers zijn.
Hieronder vind je enkele voorbeelden van concrete coachingsvragen terug, maar ongetwijfeld kan je nog meer redenen vinden om een coach te contacteren:
• Ik sta voor een belangrijke beslissing
• Ik sta voor een dringende, dwingende of opwindende uitdaging, doel of opportuniteit
• Ik mis kennis, ervaring, vaardigheden, vertrouwen of steun om er helemaal te staan
• Ik wil het helemaal anders aanpakken in mijn leven, gezin, bedrijf, organisatie,...
• Ik wil sneller resultaten halen of doelen bereiken
• Ik ben bang van nog meer succes
• Ik word slaaf van mijn eigen succes
• ...

Coaching is en blijft een persoonlijke aangelegenheid.
De beste vraag die je je dus kan stellen is: welke coach of welke coachingsvorm past op dit moment bij mij en bij mijn vraag?
• Neem je tijd om een goede coach of coachingsvorm te vinden die bij je past: lees boeken, speur websites af, lees blogs, zoek profielen op, kijk naar referenties, neem contact op met tevreden én met ontevreden klanten, neem contact op met verschillende coaches,...
• Vraag een kennismakingsgesprek aan
• Kijk naar gelijkenissen en verschilpunten tussen jou en de coach (geslacht, leeftijd, levensfase, levenservaring, ...)
• Bespreek je verwachtingen, wensen, behoeften, doelen, ... vooraf
• Coachen is samenwerken: durf je bekommernissen, vragen, problemen, ... te uiten op elk moment tijdens het coachingsproces

Provocatieve coachingstrajecten

INDIVIDU

Ben je toe aan transformatie en heb je de behoefte én moed om face-to-face diepgaande persoonlijke begeleiding aan te gaan?

Wil je investeren in jezelf, intens of langdurig om krachtige resultaten te bereiken?

Wil je humor inzetten om patronen te doorbreken?

Nood aan een klankbord, een sparring partner of een pispaal, het kan allemaal!

Kom nu in actie en ga voor de doorbraak van je leven! 

Klaar voor provocatief coachen?

Ken je nog mensen uit jouw netwerk die interesse hebben in coaching?

Deel dan deze pagina